Vuoden 2017 Etelä-Karjalan Ekonomi on Kristiina Timperi

Vuoden 2017 Etelä-Karjalan Ekonomi on Kristiina Timperi
Vuoden 2017 Etelä-Karjalan Ekonomi on Kristiina Timperi
Aika: 20.1.2018

Vuoden 2017 Etelä-Karjalan Ekonomi on Kristiina Timperi
 
 
Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on valinnut Vuoden 2017 Etelä-Karjalan Ekonomi kunniamaininnan saajaksi Kristiina Timperin, johtaja ja johtoryhmän jäsen Azets Insight Oy:ssä. Kristiina on aktiivinen ekonomivaikuttaja kansainvälisessä yrityksessä.


Kristiina Timperi on valmistunut Kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2004 Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta. Kristiinalla on pitkä ja vankka työhistoria tilitoimistoalalta: työuransa hän aloitti kirjanpitäjänä, yleni toimistopäälliköksi ja edelleen toimitusjohtajaksi Teemuaho Oy:ssä. Kristiina on toiminut viimeiset 20 vuotta sekä orgaanisesti että yritysostoin kasvavan yhtiön johtotehtävissä. Hän mainitsee, että taloushallinnon alalla on meneillään isoja muutoksia ja orgaaninen kasvu vaatii osaamisen, tarjooman, toimintatapojen sekä –mallien jatkuvaa kehittämistä. ”Vaikkakin Azets on johtava pohjoismainen talous-, palkka-, HR ja isännöintipalveluja tarjoava yhtiö, on minun työpisteeni kuitenkin Lappeenrannassa”, toteaa Kristiina.

Kristiina toimii Etelä-Karjalan kauppakamarin varapuheenjohtajana ja on ollut hallituksen jäsenenä vuodesta 2012, jatkaen tehtävässä edelleen. Kauppakamarin Valiokuntatyön puitteissa, Koulutus- ja osaamisvaliokunnan puheenjohtajana toimiva Kristiina pitää osaavan työvoiman riittävyyttä maakuntamme menestyksen kannalta erittäin tärkeänä. ”Valiokunnassa on edustettuna maakuntamme tärkeät oppilaitokset ja elinkeinoelämän edustajat. Se on itsellenikin upea näköala- ja vaikuttamispaikka.” Kristiina toteaa.

Kristiina vaikuttaa myös Taloushallintoliiton hallituksen jäsenenä, on toiminut Kasvu Open tuomaristossa ja on ollut valitsemassa yrityksiä Kasvu Open tapahtumaan Etelä-Karjalasta. Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston kanssa Kristiina tekee vahvaa yhteistyötä mm. Digitalous 2025 Osaamisen kehittämishankkeessa.

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on halunnut palkita yhden erityismaininnan ansaitsevan ekonomin vuosittain ja myöntää Kristiina Timperille Vuoden Etelä-Karjalan Ekonomi 2017 -kunniamaininnan. Kuluvana syksynä kaikki EKE:n jäsenet ovat voineet esittää kunniamaininnan ansaitsevia ehdokkaita hallitukselle. Kunniamaininnan saava ekonomi on kantanut ansiokkaasti "ekonomiuttaan" ja vaikuttanut aktiivisesti niin EteläKarjalassa kuin globaalisti. Yhdistyksen hallitus tekee valinnan saamiensa ehdotusten pohjalta.

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n puheenjohtaja Virve Juntunen ja hallituksenjäsen Sirpa Turunen kävivät luovuttamassa kunniakirjan Kristiina Timperille Azets Insight Oy:n Lappeenrannan toimistolla tiistaina 9.1.2018. Kristiina Timperi oli iloinen ja yllättynyt saamastaan kunniamaininnasta: ” Kyllä tällainen tunnustus tuntuu erittäin hyvältä.”  Vierailun aikana keskusteltiin taloushallinnon digitalisoitumisesta, sekä kauppatieteellisestä koulutuksesta Lappeenrannassa. Keskustelua käytiin myös Etelä-Karjalan työllisyystilanteesta yleisesti sekä ekonomien näkökulmasta.

Lisätietoja: Virve Juntunen, Etelä-Karjalan Ekonomit ry.,
                    virve.juntunen@googlemail.com, p. 040 515 0601

Etelä-Karjalan Yhdistys on yksi 25:stä Suomen Ekonomien - Finlands Ekonomer - jäsenjärjestöstä ja siihen kuuluu noin 450 jäsentä.