Vuoden 2018 Etelä-Karjalan Ekonomi on Paavo Ritala

Vuoden 2018 Etelä-Karjalan Ekonomi on Paavo Ritala
Vuoden 2018 Etelä-Karjalan Ekonomi on Paavo Ritala
Aika: 1.12.2018
Paikka: LAPPEENRANTA

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on valinnut Vuoden 2018 Etelä-Karjalan Ekonomi -kunniamaininnan saajaksi LUT-kauppakorkeakoulun strategia ja  innovaatioiden professorin Paavo Ritalan. Perusteina valinnalle ovat Ritalan ansiot kansainvälisesti tunnettuna ja tunnustettuna tutkijana sekä positiivisena, aktiivisena ja pidettynä ekonomivaikuttajana niin tiedeyhteisössä kuin opiskelijoiden keskuudessa. Hän on toiminut myös Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallituksessa vuosina 2007-2011.

Koulutukseltaan Ritala on kauppatieteen tohtori. Hän työskentelee LUT-kauppakorkeakoulun professorina ja on myös LUT:n hallituksen jäsen. 
Ritala toimii tällä hetkellä myös Associate Editorina R&D Management tiedelehdessä. Tutkijan oma julkaisuluettelo puolestaan on vaikuttava.


Paavo Ritala palkittiin hiljattain yhdessä Oulun yliopiston Pia Hurmelinna-Laukkasen kanssa kilpailijayhteistyö (coopetition)-aiheisesta tutkimuksesta Abbie Griffin High Impact –palkinnolla. Palkinnon myönsi innovaatiojohtamisen alan arvostettu tiedelehti Journal of Product Innovation Management. Vuonna 2013 julkaistu artikkeli käsitteli innovaatioyhteistyötä kilpailijoiden välillä, ja palkintoperusteissa se huomioitiin erityisesti tieteenalallaan laaja-alaisesta vaikuttavuudesta. 
Ritala ja Hurmelinna-Laukkanen vastaanottivat palkinnon Chicagossa ja Ritala kuvaa marraskuista päivää uransa hienoimmaksi.

Ritala tunnetaan erityisesti kilpailijayhteistyön tutkijana ja hän tekee yhteistyötä aiheen ympärillä koko ajan. Kysyntää ja aiheita riittää niin maailmanlaajuisessa tutkijaverkostossa kuin kotiyliopistossa, jossa hän saa opiskelijoiltaan kuulemamme mukaan ”aina aivan mahtavaa palautetta”.  Eipä siis ihme, että hän pokkasi viime syyskuussa myös kunniamaininnan Ekonomiliiton vuoden opetuspalkinto-kilpailussa. Kilpailuun hänet laittoi ehdolle nimenomaan opiskelijat, tarkemmin opiskelijajärjestö Enklaavi.


Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on halunnut palkita yhden erityismaininnan ansaitsevan ekonomin vuosittain ja myöntää hänelle Vuoden Etelä-Karjalan Ekonomi -kunniamaininnan. Kuluvana syksynä kaikki EKE:n jäsenet ovat voineet esittää kunniamaininnan ansaitsevia ehdokkaita hallitukselle. Kunniamaininnan saava ekonomi on kantanut ansiokkaasti "ekonomiuttaan" ja vaikuttanut aktiivisesti Etelä-Karjalassa. Yhdistyksen hallitus tekee valinnan saamiensa ehdotusten pohjalta.

Kunniakirja luovutettiin Paavo Ritalalle Etelä-Karjan Ekonomien vuosikokouksessa, Ravintola Upseerikerholla keskiviikkona 21.11.2018. Kunniakirjan Ritalalle luovutti pitkän työrupeaman Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n puheenjohtajana tehnyt Virve Juntunen. Hänen tilalleen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Päivi Jäkälä.

Lisätietoja: 

Virve Juntunen, Etelä-Karjalan Ekonomit ry., virve.juntunen@googlemail.com, p. 040 515 0601

Etelä-Karjalan Ekonomit ry on maakunnan ekonomien oma yhteistyö-, palvelu- ja etujärjestö. Yhdistys on yksi 25:stä Suomen Ekonomien - Finlands Ekonomer - jäsenjärjestöstä ja siihen kuuluu noin 480 jäsentä.