Vuoden 2019 Etelä-Karjalan Ekonomi on Sari Mustapää

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n puheenjohtaja Päivi Jäkälä ja Vuoden 2019 Etelä-Karjalan Ekonomi Sari Mustapää.
Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n puheenjohtaja Päivi Jäkälä ja Vuoden 2019 Etelä-Karjalan Ekonomi Sari Mustapää.
Aika: 20.12.2019
Paikka: LAPPEENRANTA

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on valinnut Vuoden 2019 Etelä-Karjalan Ekonomi -kunniamaininnan saajaksi lappeenrantalaisen Kauppakeskus Gallerian kauppakeskuspäällikkö Sari Mustapään.
Perusteina valinnalle ovat Sarin positiivinen ja aktiivinen rooli ekonomivaikuttajana niin Lappeenrannassa kuin Etelä-Suomessa.

Koulutukseltaan Sari Mustapää on kauppatieteiden maisteri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hänellä on yli 10 vuoden työkokemus kauppakeskusjohtamisesta eri organisaatioissa. Lappeenrannassa hän on työskennellyt sekä Kauppakeskus Gallerian että Kauppakeskus Iso-Kristiinan kauppakeskuspäällikkönä ja nähnyt monenlaista kaupan alan sesonkia ja vaihetta. Ennen liike- ja toimitilojen maailmaan siirtymistä Mustapää työskenteli muun muassa Fennia Vahinkovakuutus Oy:n palveluksessa.

Pro Gradu -tutkielmansa Sari Mustapää teki ”Yritykset opiskelijoiden kummeina” -projektissa vuonna 2004. Edellä mainitun EU-hankkeen tavoitteena oli tuoda yhteen yliopistosta valmistuvat opiskelijat ja paikalliset pk-yritykset niin, että he työllistyisivät ja jäisivät Etelä-Karjalan alueelle. Mustapää tunnetaan myös aktiivisuudestaan luottamustehtävissä ja hallitustyöskentelyssä. Tällä hetkellä hän vaikuttaa muun muassa Itä-Suomen Yliopistoseuran Naisyhdistys ry:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston tukisäätiön hallituksissa ja toimii Maanmittaustoimitusten "uskottuna miehenä”. Lisäksi hän on mm. Etelä-Karjalan Kauppakamarin kaupan valiokunnassa, Etelä-Karjalan Venäjän kauppaklubissa ja Saimaan Yrittäjä- ja Vaikuttajanaisyhdistyksessä SyNetissä.

Vielä 12 vuoden jälkeenkin Sari Mustapää kokee viihtyvänsä Gallerian kauppakeskuspäällikkönä: ”Parasta tässä tehtävässä on vaihtelevat työpäivät ja yhdessä tekeminen.  Meillä on täällä Lappeenrannassa tosi hyvät ja ammattitaitoiset myymäläpäälliköt ja kauppakeskuksissa on hyvä henki.” Juuri nyt häntä työllistää Gallerian brändin uudistaminen. Sari Mustapää toimii Lappeenrannan Gallerian ohella myös Helsingin Itä-Keskuksessa sijaitsevan Lanterna kauppakeskusten kauppakeskuspäällikkönä ja auttaa tarvittaessa myös muita työnantajansa kauppakeskuksia mm. Kouvolassa.

Sari Mustapään neuvot valmistuville, ja miksei muillekin ekonomeille, ovat selkeät: ”Tee sitä mitä teet sydämellä -se näkyy sinusta.” Myös omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen panostaminen on tärkeää: ”Työn ja vapaa-ajan tasapaino on hyvä säilyttää. Aito ja rehellinen yhteistyö eri toimijoiden kanssa kantaa hedelmää.”

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on halunnut palkita yhden erityismaininnan ansaitsevan ekonomin vuosittain ja myöntää hänelle Vuoden Etelä-Karjalan Ekonomi -kunniamaininnan. Kuluvana syksynä kaikki EKE:n jäsenet ovat voineet esittää kunniamaininnan ansaitsevia ehdokkaita hallitukselle. Kunniamaininnan saava ekonomi on kantanut ansiokkaasti "ekonomiuttaan" ja vaikuttanut aktiivisesti Etelä-Karjalassa.Yhdistyksen hallitus tekee valinnan saamiensa ehdotusten pohjalta. Kunniakirja luovutettiin Sari Mustapäälle torstaina 19.12.2019. Kunniakirjan Mustapäälle luovuttivat Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n puheenjohtaja Päivi Jäkälä ja tiedottaja Lotta Snicker.


Lisätietoja: 
Päivi Jäkälä, Etelä-Karjalan Ekonomit ry., paivi.jakala@hotmail.com, p. 050 575 8220