Vuoden 2022 Etelä-Karjalan Ekonomi on Merja Heino

Vuoden 2022 Etelä-Karjalan Ekonomi on Merja Heino
Vuoden 2022 Etelä-Karjalan Ekonomi on Merja Heino
EKE:n vuosikoukousen musiikkiesityksestä vastasi vastikään Tallinnan kansainvälisen laulukilpailun voittanut Diana Aurinko
EKE:n vuosikoukousen musiikkiesityksestä vastasi vastikään Tallinnan kansainvälisen laulukilpailun voittanut Diana Aurinko
Aika: 23.11.2022 klo 12:00

 

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on valinnut Vuoden 2022 Etelä-Karjalan Ekonomi -kunniamaininnan saajaksi LAB-ammattikorkeakoulun vararehtorina toimivan Merja Heinon. Perusteina valinnalle ovat aktiivinen vaikuttaminen Lappeenrannan ammattikorkeakoulu koulutuksen kehittymiseen.

Merja Heino on valmistunut Kauppatieteiden maisteriksi Lappeenrannan teknisen korkeakoulun KaTi-1 - ohjelmasta (1992-1996) pääaineenaan laskentatoimi. Maisteriksi valmistumisensa jälkeen Heino kirjoittautui mukaan Lappeenrannan Teknisen Yliopiston jatkokoulutusryhmään. Kauppatieteiden lisensiaatin tutkinto otettiin vastaan vuonna 2004.

Tähänastisen uransa kohokohdiksi Heino mainitsee viime vuosina tehdyt, ammattikorkeakoulujen koulutusyksiköitä koskevat muutokset: Saimaan ammattikorkeakoulun, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Lahden ammattikorkeakoulun yhdistyminen LUT-konserniksi vuonna 2018, sekä Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulun fuusioituminen LAB- ammattikorkeakouluksi vuoden 2020 alussa. Jatkuvan kehityksen Heino toteaa olevan osasyynä myös hänen pitkälle uralleen saman tahon palveluksessa: ”Ammattikorkeakoulujärjestelmä täyttää tänä vuonna 30 vuotta, josta ajasta olen ollut mukana 26 vuotta. Jos työ olisi ollut aina yhtä ja samaa, en varmaankaan olisi enää mukana. Olen kuitenkin päässyt näkemään ja kokemaan kaikki järjestelmää koskevat kehityshyppäykset, eikä aika todellakaan ole käynyt pitkäksi”.

Pääasiallisen rehtorintyönsä ohella Merja Heino on toiminut vuodesta 2015 lähtien LUT:n ja LAB-ammattikorkeakoulun henkilöstö- ja opiskelijaravintolatarjonnasta vastaavan Kampusravitolat Oy:n toimitusjohtajana sekä Etelä-Karjalan kesäyliopisto Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2020 alusta. Ylipäätään Merja Heinoa ohjaa tahtotila olla monessa mukana ja tehdä paljon erityyppisiä asioita.

Laskentatoimi Merja Heinolla on ollut verissä jo lapsesta saakka. Pienenä hänellä oli tapana kirjata kauppalapuista tarkkaan ylös minkä verran mikin maksoi, toisten kummastellessa moista mielenkiintoa vierestä. Jos ura ei olisi vienyt liiketalouden pariin, Heino olisi omien sanojensa mukaan tavalla tai toisella työskennellyt taiteen parissa. Tanssi on ollut hänelle henkireikä ja Heino on ehtinyt toimia myös tanssin- ja aerobicin opettajana lähes 20 vuotta Tanssi-studio Marja Heinon puitteissa. Tätä nykyä monessa mukana olevan Heinon vapaa-aika painottuu lähinnä ratsastukseen, urheiluun ja ulkoiluun.

Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n hallitus on halunnut palkita yhden erityismaininnan ansaitsevan ekonomin vuosittain ja myöntää hänelle Vuoden Etelä-Karjalan Ekonomi -kunniamaininnan. Kuluvana syksynä kaikki EKE:n jäsenet ovat voineet esittää kunniamaininnan ansaitsevia ehdokkaita hallitukselle. Kunniamaininnan saava ekonomi on kantanut ansiokkaasti "ekonomiuttaan" ja vaikuttanut aktiivisesti Etelä-Karjalassa. Yhdistyksen hallitus tekee valinnan saamiensa ehdotusten pohjalta. Kunniakirja luovutettiin Merja Heinolle Etelä-Karjalan Ekonomit ry:n vuosikokouksessa Kehruuhuoneella marraskuussa 2022.